Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα
Προφίλ Δήμου
Συμπαραστάτης Δ&Ε
Υπηρεσίες & Επιχ/σεις
Πολιτική Προστασία
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Πολιτισμός
Αντιδημαρχεία Παιδείας
Προκηρύξεις Θέσεων
Τα νέα του Δήμου
Δικαιολογητικά
Αρχείο Διακηρύξεων
Γεωγραφικό Σύστημα
Δ.Ο.Π.Α. & Α.Π.Η.
Οπτικοακουστικό Υλικό
Εκσκαφές Οδοστρώματος
Επικοινωνήστε με το Δήμαρχο
Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Πολιτών
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες μέσω σταθερού στο
801-11-45000
ή από κινητό στο
2313-314389

Newsletter

Διαύγεια
new_kemlogo_2.jpg

Δ.Ε.Τ.Ε.Κ. Α.Ε
Γραφείο Αθλητισμού
 ΧΑΝΘ Παράρτημα Καλαμαριάς

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς
Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς

 
              

Δήμαρχος
Εκτύπωση

Βιογραφικό του νέου Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη

Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης γεννήθηκε το 1962 από γονείς πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και έζησαν στην Καλαμαριά. Από τη γέννησή του μέχρι σήμερα μεγάλωσε, σπούδασε και εργάζεται στην Καλαμαριά.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Εξηζίδου, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας και πατέρας δυο παιδιών.
Το 1980 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς και το 1985 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Από το 1986 ως το 1995 υπηρέτησε το Δήμο Καλαμαριάς ως Διευθυντής των Αθλητικών Προγραμμάτων, ενώ από το 1995 εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Καλαμαριάς.

Εκλέχτηκε το 1998 για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς με το Συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλαμαριά» με επικεφαλή τοN Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος τον τίμησε αξιοποιώντας τον ως Αντιδήμαρχο για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τη Νεολαία κατά τα έτη 2000 - 2001. Επανεξελέγη το 2002 με τον ίδιο συνδυασμό και ορίστηκε Αντιδήμαρχος για την Παιδεία τον Αθλητισμό και τη Νεολαία για τα έτη 2005 - 2006, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας τα έτη 2003 και 2004.

Ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καλαμαριάς ο «Προμηθέας» και του Συλλόγου κατοίκων συνοικισμού Ν.Κουρί «Ο Ταξιάρχης».

Διετέλεσε ακόμη:

  • Αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον οποίο και αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής για 15 συνεχή έτη.
  • Προπονητής καλαθοσφαίρισης στις ομάδες Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Ο. Αρετσούς, Μακεδονικός Νεάπολης, Δόξα Ρετζικίου, Αχιλλέας Τριανδρίας.
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης «Ο Προμηθέας».
  • Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αμάλθεια».
  • Αντιπρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Μίκρας στην Καλαμαριά.
Τη διετία 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ  το 2009  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Φεβρουάριο του 2010 εκλέχθηκε από την Δημοτική Ομάδα Δήμαρχος Καλαμαριάς, με δημοκρατικές διαδικασίες, μετά την αποχώρηση του Χριστόδουλου Οικονομίδη.  Στις Εκλογές το Νοέμβριο Του 2010 ο λαός της Καλαμαριάς τον τιμά με τη ψήφο του ως αιρετό Δήμαρχο του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καλαμαριά» με ποσοστό 62,57%. Μετά την ορκωμοσία του στις 22/12/2010 ασκεί με συνέπεια και ήθος τα καθήκοντα του γράφοντας μια νέα σελίδα στην ιστορική πορεία της Καλαμαριάς.

bakoglidis_09.jpgΜήνυμα του Δημάρχου

Μετά τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση στις 14/11/2010  ο λαός της Καλαμαριάς μας  εμπιστεύτηκε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας ως νέα Δημοτική αρχή διανύοντας μία νέα μια εποικοδομητική τετραετία.
Μέσα σʼ αυτό το χρονικό διάστημα που θα είμαι Δήμαρχος σας και με τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (Σχέδιο Καλλικράτης) ο Δήμος μας ο οποίος μένει χωροταξικά ίδιος δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες αλλά και σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος κυρίως όμως απέναντι στον πολίτη.
Κατʼ αρχήν πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας ως πολιτικοί στη συνείδηση των δημοτών μας. Αυτή είναι και η πρώτη αξία του δημοκρατικού χώρου που ανήκουμε, που με τη χιονοστιβάδα των αρνητικών γεγονότων των τελευταίων χρόνων έχει βαθύτατα πληγεί.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες που θέτουν τον πολίτη συμμέτοχο και κριτή των δρώμενων στον Δήμο μας και όχι επαίτη ρουσφετιών, σηματοδοτούν την διαφάνεια σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αποδοτική αξιοποίηση δημόσιου χρήματος και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε καθημερινά.
Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και επικεντρωνόμαστε στην οργάνωση, στον προγραμματισμό με σαφή χρονοδιαγράμματα και αξιολόγηση του έργου μας για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας απομένει.
Έργα και όχι λόγια, πάντα με επίκεντρο τον πολίτη και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητάς του.
Επειδή ο χρόνος μετράει αντίστροφα και δεν μας αφήνει περιθώρια για ολιγωρίες, πραγματοποιούμε δράσεις που ανανεώνουν το πρόγραμμά μας στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην καθαριότητα, στις μικρές και μεγάλες επισκευές που εκσυγχρονίζουν το Δήμο μας.
Πρέπει να συντονίσουμε το βήμα μας με την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και μας αγγίζει όλους στοχεύοντας στην ανακούφιση του δημότη μας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.
Μεγάλα και χρόνια προβλήματα όπως τα στρατόπεδα Κόδρα και Νταλίπη, η διάνοιξη της Πόντου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η επέκταση του μετρό και η εξασφάλιση ελεύθερου χώρου στον ιστό της πόλης, πρέπει να γίνουν διεκδικήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.
Για να αλλάξουμε την εικόνα στον Δήμο μας και να πλησιάσουμε την ποιότητα ζωής του ευρωπαίου πολίτη ζητούμε τη συμμετοχή και την καλόπιστη κριτική σας για τα δρώμενα στο Δήμο μας. Το μέλλον της Καλαμαριάς είναι υπόθεση όλων μας και μαζί θα εργαστούμε για να οικοδομήσουμε ένα ευρωπαϊκό και σύγχρονο δήμο που απαντάει στις απαιτήσεις του σήμερα και προβλέπει με αξιοπιστία και ελπίδα το αύριο.

Μπακογλίδης Θεοδόσης

Δήμαρχος


logo_politiki_prostasia.jpg
autoprostasiabanner.png
wifi hotspot.jpg Για την προβολή χρειάζεστε εγκατεστημένο το QuickTime

Ανακύκλωση
Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών
selfhelp
Follow us on Twitter Find us on Facebook
alt=
 MasterCard SecureCodeVerified by Visa

Κοινωνία της Πληροφορίας